Je hebt niets in je winkelwagen.
Sinds 1821 hebben al 4 generaties van dezelfde familie gewerkt in de wijngaarden van Saint Damien, die hun naam te danken hebben aan een kapel die eeuwen geleden naast de wijnkelders stond.
De wijngaarden bevinden zich in het hart van de Rhone vallei, aan de voet van de Dentelles de Montmirail.
Joel Saurel was de jongste van 7 kinderen. Hij werd groot gebracht met de geuren van aarde en een oeroude kennis over het maken van wijn waarbij traditie en nieuwe technieken gecombineerd worden.
De wijngaarden zijn ingedeeld op grondtype, zo is de Saint Damien trilogie ontstaan: Traditionele wijngaard (steenachtige grond en sedimenten), Louisiane wijngaard (rode aarde en kapotte stenen) en de Souteyrades wijngaard (kleiachtige grond).
Deze cotes du Rhone is gemaakt van Syrah druiven en Cinsault druiven. Hij is 5 weken gefermenteerd in betonnen vaten en daarna 8 maanden gerijpt in betonnen vaten. Hij heeft aroma's van van rood en zwart fruit, zoethout, garrigue en lavendel. Met een medium tot volle body en veel fruit.
Extra informatie
Biologisch | Niet Biologisch |
---|---|
Kurk | Kurk |
Producent | Saint Damien |
Wijnjaar | 2014 |
Verpakking bevat | 6 |